a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Yrityksille - Hukutko vai hehkutko somessa

Hukutko vai hehkutko somessa?

Uhrasitko loputtoman määrän aikaa ja mielikuvitusta mahtavaan mainokseen? Jaoitko sen ylpeyttä uhkuen, odottavaisena ja optimistisena jokaiseen mieleesi juolahtaneeseen kanavaan? Kerroit varulta naapurillekin ja harkitsit jättäväsi juttuvinkin paikallislehteen? Sitten jäit odottamaan, että ihmiset rakastuisivat mainokseesi sydänjuuriaan myöten ja yhteydenottoja satelisi enemmän, kuin ehdit ottaa vastaan? Jos onnistuit, hienoa! Jatka samaan malliin ja lopeta lukeminen samantien. Älä kuitenkaan lannistu, jos sait tehdystä työstä palkaksi kaksi tykkäystä ja pahan mielen.

Parhaimmassa tapauksessa someen käyttämäsi työaika maksaa itsensä takaisin paitsi kontakteina, myös uusina asiakkaina. On kuitenkin muistettava, että kaikki, jotka voisivat olla sinusta kiinnostuneita, eivät välttämättä osaa keksiä, että olet edes olemassa. Somessa markkinointia tulisikin ajatella kapeakatseisen perinteisen markkinoinnin sijasta suurempana kokonaisuutena. Alla kolme vinkkiä, joilla vältät turhautumisen ja saat asiakkaat varmemmin ihastumaan yritykseesi.

MISSÄ SÄÄ OOT?

Aloita tekemällä nopea sosiaalisen median tilanneanalyysi listaamalla ylös kaikki yrityksesi some-tilit ja -profiilit. Voit samalla miettiä, olisiko tarvetta perustaa joitain some-tilejä lisää. Jos sometus tuntuu jo nyt vievän liikaa aikaa, on hyvä muistaa somemarkkinoinnin tärkein sääntö: hoida mieluummin yksi kanava hyvin, kuin kymmenen kehnosti. Kannattaa joka tapauksessa rekisteröityä kaikkiin some-kanaviin, vaikka niitä ei suunnittelisi juuri nyt aktiivisesti päivittävänsä. Näin varmistat, ettei kukaan muu ala somettaa yrityksesi nimissä. Jos tulevaisuudessa päätätkin ottaa uuden some-kanavan käyttöön, on tilisi jo valmiiksi olemassa.

Tarkista ovatko some-tiliesi kuvat ja tekstikuvaukset yhtenäisiä ja ajan tasalla. Kaipaavatko kuvat tai tiedot päivittämistä tai uudistusta? Halutessasi voit myös kirjata ylös avainlukuja esimerkiksi yleisön kasvuun ja kattavuuteen liittyen. Älä kuitenkaan uhraa aikaa keräämällä tietoa, jolla et tee mitään. Sosiaalisen median tilanneanalyysin on tarkoitus helpottaa sinua hahmottamaan, mikä tilanne on juuri nyt sekä auttaa suunnittelemaan tulevaa.

KUVA OIS KIVA

Vaikka moni kokee kuvan ottamisen tai valitsemisen julkaisuun työläänä ja aikaa vievänä sometuksen vaiheena (mitä se onkin, myönnetään), tekee kuva julkaisusta auttamatta kiinnostavamman. Kuvallinen julkaisu erottuu sosiaalisen median tietotulvassa huomattavasti paremmin, kuin päivitys, jossa kuvaa ei ole.

Kuvaa valitessa kannattaa miettiä, millaisen viestin haluaa välittää: jaanko tietoa, pyrinkö saamaan reaktioita vai yritänkö herättää jonkin tietyn tunteen? Valitsemallasi kuvalla tulee olla sama tavoite, kuin kirjoittamallasi julkaisulla. Parhaiten somessa leviää sisältö, joka on visuaalisuuden lisäksi viihdyttävä, ajankohtainen, informatiivinen tai muuten hyödyllinen lukijalle. Mainokset ja muu puhtaasti myyntitarkoituksessa tehty materiaali harvoin on sellaista.

KIINNOSTU JA KESKUSTELE

Nyt kun olet nähnyt vaivaa some-kanavien yhdenmukaisuuden sekä kiinnostavien sisältöjen varmistamiseksi, alkaa työsi kantaa hedelmää. Jotkut pitävät somessa seurustelua rasitteena ja jopa työajan haaskauksena, mutta tosiasiassa sen on liiketoiminnan edistämisen kannalta iso voimavara. Somessa saat olla suoraan yhteydessä potentiaalisiin ja vahvistaa suhdettasi jo olemassa oleviin asiakkaisiin. Samalla rakentaa mielikuvaa itsestäsi ja yrityksestäsi muille: kun olet kiinnostunut muista, niin muutkin huomaavat sinut.

Tässä vielä kiteyttettynä some-markkinoinnin tehostamisen kolme vaihetta:

1. Kartoita missä mennään.
2. Varmista, että julkaisusi ovat kauniita, kiinnostavia ja tarpeellisia.
3. Kuuntele, kiinnostu, keskustele ja innostu!

Tarvitseko sisältöjen suunnitteluun lisäjeesiä? Tsekkaa Viidakkorumpumme.

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.