a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Hissipuheella hermot kuriin

Hikoiluttaa, hermostuttaa, kurkkua kuivaa, eikä suusta tule ulos sitä, mitä tahtoisi. Sumuisat ajatukset eivät taivu timanttisiksi kommenteiksi, vaikka kuinka yrittäisi. Miten tässä taas kävi näin, vaikka asia on tärkeääkin tärkeämpi?

Silloin tällöin tulee vastaan tilanteita, jolloin meidän pitäisi pystyä olemaan vakuuttavia ja uskottavia. Kohtaamme yllättäen ihmisiä, joille meidän pitäisi myydä oma asiamme ja saada heidät kiinnostumaan välittömästi. Takeltelun sijaan kannattaa laatia itselleen liikemailmasta tunnettu hissipuhe. Ei ole väliä,  tahdotko töitä vai sponsorin urheiluseuran tapahtumaan – ainoastaan valmistautumalla hyvin, voit olla itsevarma ja vakuuttaa muut:

KIRJOITA, KIRJOITA, KIRJOITA
Kirjaa itsellesi ylös tarkka kuvaus siitä, mitä teet ja mitä haluat sanoa. Ensimmäiset versiot voivat olla kankeaa kirjakieltä tai omalla murteellasi väännettyä vitsikästä asiaa. Tärkeintä on, että tekstistäsi löytyy selkeä tavoite ja päämäärä, jota kohden kuljet johdonmukaisesti, mutta mutkia suoristamatta. Kun siirryt kirjoittamaan varsinaista hissipuhettasi, muista, että tässä vaiheessa se olla vielä vähän kökkö. Olennaista on, että oma pointtisi on tiedossasi.

Muista: kannattaa kirjoittaa useampi hissipuhepohja ja yhdistele niistä parhaita paloja.

VIDEOI PUHEESI JA KATSO SE
Useat meistä kammoavat kameran edessä heilumista, mutta tätä tuotosta ei onneksi tarvitse julkaista insta storiesiin tai mihinkään muuallekaan. Videolta näet parhaiten, millaisen vaikutelman annat. Hissipuheen pitäminen, vaikka onkin small talkia, on kuitenkin eräänlaista esiintymistä. Tarkkaile videolta ensisijaisesti maneerejasi ja sitä, kuinka luonnolliselta kuulostat. Havaintojen pohjalta pääset kirjoittamaan puheestasi uuden, parannellun version.

Muista: hissipuheesi tuskin tulee valmiiksi yhdessä illassa, eikä sen tarvitsekaan. Anna sille aikaa muhia ja kehittyä.

YHDISTÄ PALASET
Tutkaile aikaansaannoksiasi kriittisin silmin: onko vielä jotain, mitä voisit kiteyttää tai onko jokin tärkeä pointti tippunut pois matkan varrella. Alleviivaa tekstistäsi kaikki toimivat jutut ja anna niistä itsellesi palautetta. Videoi esityksesi uudelleen ja uudelleen niin monta kertaa, että homma alkaa sujua. Pidä huolta, että olet rento ja että luonteesi ja persoonasi välittyy ruudun ulkopuolelle asti.

Muista: mitä enemmän treenaat, sen luontevammaksi tulet.

PYYDÄ PALAUTETTA
Omalle työlle saattaa “sokeutua”, joten hommaan on jossain vaiheessa hyvä ottaa kaveri mukaan. Kun harjoittelet puhettasi ystävien kanssa, saat aikaan aitoja reaktioita, sekä välitöntä vuorovaikutusta. Tärkeää on, että pyydät myös rakentavaa palautetta. Saamasi palautteen pohjalta voit taas tehdä hissipuheestasi uuden version: karsi, järjestele ja kiteytä, kunnes se alkaa kuulostaa oikealta. Viimeistele ja harjoittele puheesi niin hyvin, että osaat sen vaikka unissasi!

Muista: kehitä ja parantele puhettasi jatkossakin, mutta muista pitää oma ihana persoonasi osana asiaasi.

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.