a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

 • Pinnallista paskaa vai tärkeä osa hyvinvointia?

  Kun elämä heittää hurjia kärrynpyöriä, ei ulkonäkö ole ensimmäisenä prioriteettilistalla. Elämäntilanteen rauhoituttua jotenkin heräsin siihen, etten todellakaan ollut omissa nahoissani enää.

 • Yrittäjän identiteettikriisi

  Minun identiteettini ammatillisessa mielessä on ollut koko aikuisikäni köyhä taiteilija. Monelle olen tästä asiasta vuosien mittaan vitsaillut, ja samalla vain vahvistanut omaa uskomustani siitä, etten minä oikeastaan voi menestyä luovalla alalla. Olen ajatellut, että tällä alalla menestyminen on vain muille, ja minä voin ehkä juuri ja juuri pärjätä.

 • TOP5 Inspiroivat naisyrittäjät juuri nyt

  Minusta on inspiroivaa seurata muiden naisyrittäjien menoa, ja nähdä kuinka he tekevät töitä omien unelmiensa eteen. Vahvoja, rohkeita ja määrätietoisia esikuvia ei koskaan voi olla liikaa, mutta tällä hetkellä fiilistelen erityisesti viittä huikeaa boss ladya.

 • Hyvästejä ja uusia alkuja

  Näin jälkikäteen ajateltuna voin vain ihmetellä, kuinka jaksoin painaa yli vuoden kahta työtä kaiken muutoksen keskellä. Loppusyksylle varaan nyt tietoisesti kalenterista lisää aikaa palautumiselle.

 • Edistyykö elämän uudelleen priorisointi?

  Viime postauksen jälkeen olen kuitenkin pistänyt tuulemaan ja ryhtynyt laittamaan kunnolla elämääni järjestykseen. Mutta ei homma hetkessä muutu: kuinka näille unelmille olisi sormia napsauttamalla yhtäkkiä nyt aikaa, jos niitä ei aiemmin ole saanut mahtumaan kaiken muun ohella kalenteriin?

 • Sitä sopivaa hetkeä ei koskaan tule

  Elämä on ollut viimeisen vuoden aikamoinen pyörremyrsky. On tapahtunut niin isoja asioita, että prosessoin niitä varmasti vielä pitkään. Ne ovat niitä elämän valtavia asioita, jotka yleensä tapahtuvat aina muille, mutta joiden keskeltä huomaatkin yhtäkkiä löytäneesi itsesi.

 • Kuplavettä maukkailla pisaroilla

  Pakko myöntää, että aivan alkuun olin kyllä hieman skeptinen, sillä kuvittelin Fruit Dropsien olevan sokerilla kyllästettyjä esanssisekoituksia. Yllätyin isosti, kun paketista paljastuikin kasa kauniita pikkupulloja, joissa oli toinen toistaan herkullisemman kuuloisia makuja ilman lisäaineita tai lisättyä sokeria.

 • Katse tulevaisuuteen

  Isosti muuttuneesta elämäntilanteesta ja suurista muutoksista huolimatta oloni on yllättävän rento. Tuntuu, että elämääni on kääntymässä hitaasti, mutta varmasti myötätuuli, joka kuljettaa jonnekin ihan uusiin ulottuvuuksiin. Sellaisiin, joista en ole aiemmin osannut edes haaveilla.

 • Kun kuono jätti jäljen sydämeen

  Hän sanoi, että joku päivä mekin vielä ymmärtäisimme tarkalleen, mistä hän puhui. Joskus meidänkin elämään siunaantuisi se koira, joka tassuttelisi ainutlaatuisella tavalla sydämeen. Kotimatkalla pohdin, että jos joskus ottaisin tatuoinnin, ei se taatusti olisi koirastani. Mutta kuinkas sitten kävikään kuusi vuotta myöhemmin?

 • Kohti kolmeakymmentä

  Täytän sunnuntaina 29, ja tuo syntymäpäivä tuntuu jostain syystä aiempia vuosia tärkeämmältä etapilta. Viimeinen vuosi kaksikymppisenä käynnistyy, ja se tuntuu kummalliselta. Naurattaa, kuinka kolmekymmentä tuntui parikymppisenä niin kovin kaukaiselta. Nyt siihen on enää vaivainen vuosi, enkä voi kuvitella, kuinka joskus se on tuntunut ihan ikälopulta ajatukselta.

 • ABC – tämän hetken suosikit

  Olen bongannut tämän haasteen useammasta blogista viime vuosina, ja ajattelin, että olisi hauska toteuttaa se itsekin. Kyseessä on siis tämän hetken suosikkijutut jokaiselle aakkosten kirjaimelle. Tästä lähtee!

 • Unelmia ja toimistohommia

  Viimeisen puolen vuoden aikana tulevaisuuden unelmat ja haaveet ovat olleet tärkeässä osassa pitämässä mieltä pirteänä hieman sekavassa elämäntilanteessa. Elämässä pysyy tasapaino, kun mielessä muhivat ihanat tulevaisuudensuunnitelmat, eikä koko elämä ole vain kriisihetken negatiivisia fiiliksiä.

 • Uusi yllättävä harrastus

  Lopulta, kun tieto alkeiskurssin alkamisesta tuli, ilmoittauduin saman tien mukaan. Syyskuun puolivälissä tuo kauan odotettu kurssi sitten alkoi, ja olen vallan ihastunut lajiin. En olisi koskaan kuvitellut, että hikisenä lattialla painiminen sekä kuristus- ja lukko-otteiden treenaaminen olisi minun juttuni. En ikimaailmassa olisi uskonut, että edes kykenisin siihen.

 • Muistathan olla itsekäs?

  Huomasin, että moni asia oli aika vinksallaan, kun pysähdyin kunnolla miettimään asiaa. Mitä tein? Olisin voinut olla epäitsekäs ja jättää tilanteen sellaiseksi, kuin se oli. Jatkaa elämää ja ajatella, että koska muut ovat tilanteeseen tyytyväisiä, täytyy minunkin olla. Ettei minun tarpeillani ollut oikeastaan väliä.

 • Oman ajan ihmeellinen vaikutus

  Tämä ominaisuus on ollut tietyissä ihmissuhteissani jopa ongelma, kun suhteen toinen osapuoli latautuu nimenomaan tekemällä muiden kanssa asioita ja heittäytymällä sosiaalisiin tilanteisiin. Kun toinen ei ymmärrä, että minulle oman ajan ottaminen on sitä, että saan olla yksin hiljaisuudessa, saan kuulla naljailua siitä, että olen tylsä ja epäsosiaalinen.

 • Inspiroivat naiset Nykissä OSA 1: Milène Jardine

  Siitä heräsi idea: mitä, jos haastattelisin matkani aikana mielenkiintoisia, menestyviä naisia, jotka ovat rohkeasti lähteneet toteuttamaan unelmiaan? Vaikka matkasta on nyt kulunut jo tovi, tahdon yhä toteuttaa tuon juttusarjan.

 • Osaatko vain olla?

  Teksti pisti miettimään omaa suhtautumista pelkkään olemiseen. Osaanko minä vain olla? Osaanko laiskotella tekemättä mitään? Pohdin tätä joskus aiemminkin blogissani, mutta se postaus taisi kadota Oisaan muuton myötä avaruuteen. Tarkoittaako se, ettei tee mitään, makaamista hiljaa paikoillaan tuijotellen kattoon?

 • Menikö elämäntapamuutos päälaelleen reissussa?

  Kävelimme päivittäin paljon, minkä lisäksi teimme pyöräretkiä, kokeilimme pari kertaa jujutsua ja elimme muutenkin aktiivisesti. Ennen matkaa olin kärsinyt vaikeuksista päästä takaisin hyvään treenirytmiin ylikunnon jälkeen, mutta reissussa aktiivisuustaso lisääntyi melkein kuin huomaamatta.

 • Mikä ihmeen yrittäjän kesäloma?

  On elämässä ollut myös niitä aikoja, jolloin olen odottanut kiihkeästi työpäivän päättymistä joka päivä ja stressannut itseni riekaleiksi joka aamu, kun työpaikalle on pitänyt lähteä. Silloin kuukauden loma olisi ollut pelastus ja kaivattu hengähdystauko. Nyt tuntuu, että työ itsessään inspiroi ja antaa voimaa.

 • Arki alkoi ja inspiraatio katosi?

  Vaikka on olemassa yleinen käsitys siitä, millaista arjen tulisi olla, on totuus kuitenkin se, että arki on juuri sellaista, kuin siitä teemme. Voimme valittaa työstä, parisuhteesta, harrastuksista ja elämästä niin paljon kuin ikinä haluamme, mutta voimme yhtä hyvin myös katsoa totuutta silmiin ja tehdä muutoksia onnellisempaan suuntaan.

 • Miltä tuntui palata Suomeen?

  Vastauksena otsikon kysymykseen: oudolta! Ensimmäinen kulttuurishokki iski jo puoli tuntia maahan saapumisen jälkeen, kun en osannutkaan puhua yhtäkkiä suomea ollenkaan. Tajusin, että vaikka olen viiden viikon ajan kirjoittanut suomeksi paljon, en ole käynyt yhtäkään keskustelua suomeksi puhuen.

 • Goodbye New York

  Muistan, kuinka innoissani olin kuukausi sitten. Elämäni reissu edessä, täynnä inspiraatiota ja intoa irtiotosta - suuntana unelmien kaupunki New York City. Ja niin vain sekin kuukausi vilahti elämässä ohi, tuntuen tavallaan maailman pisimmältä ajalta, toisaalta sekuntakin lyhyemmältä hetkeltä.

 • Mitä kuukausi kaukomailla on opettanut?

  Tänään lähti käyntiin viimeinen viikkoni New Yorkissa. Ensimmäiset kaksi viikkoa tuntuivat puolelta vuodelta, viime viikko puolestaan tuntui hujahtavan ohi päivässä. Toivon, että voisin hetkeksi pysäyttää ajan kokonaan. Tämä matka on nimittäin ollut minulle suoraan sanottuna elämää mullistava seikkailu, enkä haluaisi sen päättyvän.

 • Jujutsu-elämys, jota en unohda ikinä

  Aloimme jutella ja selvisi, että kyseinen henkilö harrastaa lajia nimeltä jujutsu. Mojiton ja viinilasillisen tuomalla itsevarmuudella intouduin tietenkin haaveilemaan, kuinka siistiä olisi kokeilla kyseistä lajia. Pian olimme jo luvanneet lähteä maanantaina mukaan tunnille.

 • Kuinka kirja edistyy?

  Tiedättekö sen tunteen, kun tulee fiilis, että käsissä on jotain lupaavaa? Intuition siitä, että on luomassa jotain sellaista, jossa on valtavasti potentiaalia? Minulla on juuri nyt sellainen fiilis todella vahvasti. Uskon aidosti kirjaani ja siihen, että siitä voisi tulla jotain. Toteutunut unelma ainakin, mutta ehkä jotain suurempaakin.

 • Läksiäisiä ja päiväreissu Long Islandille

  Ystäväni oli ottanut perjantain vapaaksi töistä, sillä maanantaina oli Memorial Day, joka on kansallinen vapaapäivä. Näin saimme mukavan pitkän viikonlopun. Lähdimme aamupäivällä junalla kohti Long Islandia...

 • Ihanan vihreä New York City

  Ennen kuin tulin New Yorkiin, mielikuvani kaupungista sisälsi paljon rakennuksia, ihmisiä ja betonia. Ajattelin, että kaupungissa olisi muutama puisto, mutta muutoin vehreys loistaisi poissaolollaan. Voi, kun olinkin väärässä!

 • Katutaidetta sunnuntaikävelyllä ja Times Square

  Olimme suunnitelleet viettävämme ensimmäisen sunnuntain kotioloissa, mutta päivä oli niin kaunis, että päätimme lähteä hoitamaan asioita ja lyhyelle kävelylle. Kiertelimme lopulta useamman tunnin Harlemissa ja ympäröivillä alueilla. Tältä kävelyltä jäivät erityisesti mieleen upeat muraalit, joita täällä näkee todella paljon...

 • Taitelijaelämää Brooklynissa ja sumuun katoavia pilvenpiirtäjiä

  Lauantaiaamu valkeni kovin sateisena, mikä hieman harmitti, sillä suunnitelmissa oli suunnata tutustumaan Brooklyniin. Lähdimme silti, sillä olimme sopineet menevämme istuttamaan taimia Emilyn ystävän puutarhaan. Nappasimme aamulla taimikassin kainaloon ja suuntasimme metrolla Brooklyniin...

 • Ensimmäisten päivien tunnelmat Nykistä

  Minun piti jo aiemmin kirjoitella teille ensifiiliksiä reissusta, mutta niinhän siinä kävi, että jetlagista toipuminen, kaupunkiin tutustuminen ja ystäväni kanssa höpöttely ovat vieneet tehokkaasti ajan mennessään. Tuntuu, että olisin ollut täällä paljon pidempään, vaikka tämä on vasta viides päivä!

 • Seikkailu starttaa huomenna

  Moni voisi ajatella, että intoilen tästä reissusta hieman turhan paljon. Ihmisethän matkustavat jatkuvasti, eikä siinä ole mitään ihmeellistä. Matkoja tulee ja menee, ainahan voi lähteä reissuun, jos siihen on halu ja resurssit. Tämä matka edustaa minulle kuitenkin niin paljon muutakin, kuin vain sitä, että menen uuteen kaupunkiin viettämään aikaa.

 • Mitä jos et pelkäisikään enää?

  Oletko koskaan miettinyt miksi jätät tekemättä jotain, josta haaveilet? Minusta unelmien toteuttamisen esteenä on usein pelko. Sellainen pelko, jota ei välttämättä itse edes tunnista peloksi. Se kuitenkin pitää tiukasti pesää päässämme, ja muistuttaa kyseenalaistavilla kysymyksillä. Mitä muut ajattelevat? Kuinka sinä muka pystyisit? Mitä, jos epäonnistut?

 • Kymppitonni päivässä

  Sitä jotenkin luulee olevansa aktiivinen, kun saa päivän aikana paljon aikaan. Mutta jos se aktiivisuus rajoittuu pääasiassa tietokoneella työskentelyyn, ei kroppa saa läheskään niin paljon liikettä, kuin se kaipaisi. Siinä mielessä toivoisin välillä, että tekisin fyysisempää työtä, jossa keho saisi enemmän ärsykkeitä toimistotyyppiseen työhön verrattuna.

 • Korut inspiroivalle ja intohimoiselle ihmiselle

  En ole koskaan ollut oikein koruihminen, mutta viime vuosina olen kiinnostunut niistä aiempaa enemmän. Ihastelen usein klassisia ja yksinkertaisia koruja - sellaisia, jotka sopivat moneen tilanteeseen ja tyyliin. Parhaat korut ovat mielestäni sellaisia, jotka kertovat kantajastaan.

 • Oman suunnan löytäminen elämässä

  Olette varmasti kuulleet paljon kliseisiä lauseita sydämen äänen seuraamisesta ja oman jutun löytämisestä elämässä. Lukeneet juttuja henkilöistä, jotka ovat tehneet kokonaisvaltaisen elämänmuutoksen, ja löytäneet täyden kukoistuksensa. Oletko koskaan ajatellut, että niin voisi tapahtua myös sinulle?

 • Mitä on itsevarmuus?

  Monesti ajattelemme, että itsevarma ihminen on avoin, sosiaalinen ja puhelias. Minusta itsevarmuus ei kuitenkaan tarkoita sitä. Itsevarmuus on mielestäni sitä, että uskaltaa olla aidosti oma itsensä. Itsevarmuus on sitä, ettei tarvitse pyydellä olemassaoloaan anteeksi, vaikka kuka sanoisi tai ajattelisi mitä.

 • New York – lähtö lähestyy

  Todellisuus on kuitenkin varmasti enemmän sitä, että istun hiukset takussa lökäreissä taiteilijakotini keittiössä naputtaen näppäimistöä kissan tassutellessa pöydällä ja koiran makoillessa jaloissa. Vaikka mielikuvat ovat toistensa täydet vastakohdat, molemmat kuulostavat aivan ihanilta. Tärkeintä, että saan kirjoittaa.

 • Hidastamisen jalo taito

  Nykyään puhutaan paljon hidastamisesta. Sillä on eri ihmisille hieman eri merkitys, mutta monelle se tarkoittaa pyrkimistä pois oravanpyörästä, jossa painetaan eteenpäin oman hyvinvoinnin kustannuksella. Jotain tuon suuntaista hidastaminen tarkoittaa myös minulle. Kiihdytin tahtia ja painoin kaasua hyvinvointini kustannuksella oikeastaan koko aikuisikäni aina viime vuoteen saakka.

 • Huhtikuun hyvinvointihaaste

  Rutiinit ovat pyörineet edelleen paljon mielessäni. Olen pohtinut mm. sitä, että yritänkö tehdä liikaa muutoksia kerralla. Sehän paljastui yhdeksi suureksi syyksi, miksi uusien rutiinien luonti ei ota onnistuakseen. Siispä päätin laittaa hieman jarrua päälle elämäntapamuutoksen suhteen, ja miettiä, mikä on sellainen asia, josta olisi kaikista selkein lähteä liikkeelle.

 • Kymmenen asiaa, joita et tiennyt minusta

  Useammassa blogissa on kiertänyt hauska haaste, jossa tulee kertoa itsestään kymmenen faktaa, joita muut eivät tiedä. En usko, että minulla on mitään sellaista, jota ainakin joku ystävistäni ja läheisistäni ei jo tietäisi, mutta tässä listaus asioista, joita en usko suurimman osan ihmisistä tietävän.

 • Hyvinvointi on hiton vaikeaa

  Edellisessä postauksessa kerroin teille keinoista, joilla saan työkuvioni pidettyä järjestyksessä. Voi kun tuollainen järjestelmällisyys onnistuisi muillakin elämän osa-alueilla! Kun pitäisi laittaa ruokaa, vetää salitreeni ilman ohjeita tai muistaa juoda vettä, onkin tilanne ihan toinen. Voiko hyvinvointi oikeasti olla noin vaikeaa?

 • Kuinka elämäni pysyy kasassa

  Kirjoitin viime viikolla postauksen siitä, mitä oikein teen työkseni. Eräs lukija kyseli, kuinka onnistun pitämään paletin kasassa moninaisten työprojektien ja eri työnkuvien keskellä. Ajattelin avata hieman asiaa, jospa joku saisi vaikka omaan arkeensa vinkkiä.

 • Miksi Oisa on olemassa?

  Oisa on lämminhenkinen hauskemman hyvinvoinnin ja omannäköisen arjen puolestapuhuja. Mutta miksi Oisa on ylipäätään olemassa? Minulle itselleni Oisa on kanava tuoda esiin niitä sanoja, joita olisin ehkä itse halunnut kuulla vaikeimpina aikoina. Sellaista rohkaisua, kannustusta ja lämpöä, jota välillä kaipaa, muttei välttämättä osaa pyytää.

 • Mitä oikein teen työkseni?

  Kävin viikonloppuna mielenkiintoisen keskustelun siitä, mitä työhöni oikeastaan kuuluu. Tajusin tuon keskustelun aikana, kuinka vaikeaa työtäni saattaa oikeasti olla ymmärtää: ettei ole välttämättä yhtä tiettyä ammattia, vaan työ koostuu monesta eri osaamisalueesta.

 • Kuinka elämäntapamuutos edistyy?

  Kun aloitin salitreenin pitkän tauon jälkeen, olivat painot niin naurettavan pienet, etten edes kehtaa sanoa. Mutta jostain on aina lähdettävä liikkeelle. Hyväksyin sen, että niin pitkän tauon ja raskaan elämäntilanteen jälkeen on ihan normaalia, ettei rauta nouse samalla tavalla.

 • Intohimo + rohkeus = #uraoivallus

  Ystäväni mietti kerran, kuinka hassua on, että hän suuntautuu nykyään sellaiseen työhön, jossa heijastuvat lapsuuden suosikkileikit. Viime aikoina olen miettinyt erityisen paljon omaa uraani ja mitä oikeastaan haluaisin isona tehdä. Mikä on minun unelmahommani?

 • Mistä tuleva kirjani kertoo?

  Moni on kysellyt, millaista kirjaa lähden kirjoittamaan, mistä se kertoo ja onko minulla ylipäätään ideaa koko kirjaan. Ajattelin hieman valottaa, millainen kirja on tekeillä sekä paljastaa vähän lisää tulevasta matkastani New Yorkiin. Mitä sinä haluaisit tietää?

 • Älä jaksa pingottaa, tää on läppää vaan

  Vaikka tiesin, että se oli varmasti läppää, niin ei se silti kivalta tuntunut. Viime vuosina olen huomannut, että homma keskittyy enemmän työelämän tytöttelyyn, kuin seksuaaliseen häirintään. Nuorena naisyrittäjänä joutuu toden teolla todistamaan omaa osaamistaan, eikä aina oteta tosissaan, vaikka olisi paljonkin annettavaa - bisnesmielessä.

 • New York – here I come!

  Tuntuu aika hurjalta sanoa ääneen, että lähden toteuttamaan yhtä pitkäaikaisinta unelmaani tänä keväänä. Aion nimittäin viettää kuukauden New Yorkissa kirjoittaen kirjaa! En meinaa uskoa asiaa vielä, mutta totta se on. Vaikka olen höpötellyt asiasta ympärilläni oleville ihmisille paljonkin, on pakko myöntää, etten oikeasti kuvitellut, että joskus toteuttaisin matkan.

 • Treeniä, treeniä

  Olen tehnyt nyt muutamat treenit salin puolella ja tajusin, kuinka paljon olen oikeasti kaivannut sitä, että lihakset huutaavat hoosiannaa ja hiki virtaa. Toki painomäärät ovat murto-osan aiemmasta, mikä hieman kirpaisee. Yritän kuitenkin pitää mielessä sen, että jos silloin pystyin saavuttamaan hyvän kunnon, niin ei ole mitään tekosyitä, miksei se onnistuisi nytkin.

PRISKA AUTIO

Elämäni sisältöä on aito, elämännäköinen ja inspiroiva hyvinvointiblogi. Keski-Suomen, Teksasin ja Pirkanmaan kautta vaasalaistunut yrittäjä ja armoton haaveilija. Positiivinen herkkis, joka haluaa nähdä maailmassa mahdollisuuksia.

INSTAGRAMISSA @priskautio