a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

 • Hidastamisen jalo taito

  Nykyään puhutaan paljon hidastamisesta. Sillä on eri ihmisille hieman eri merkitys, mutta monelle se tarkoittaa pyrkimistä pois oravanpyörästä, jossa painetaan eteenpäin oman hyvinvoinnin kustannuksella. Jotain tuon suuntaista hidastaminen tarkoittaa myös minulle. Kiihdytin tahtia ja painoin kaasua hyvinvointini kustannuksella oikeastaan koko aikuisikäni aina viime vuoteen saakka.

 • Huhtikuun hyvinvointihaaste

  Rutiinit ovat pyörineet edelleen paljon mielessäni. Olen pohtinut mm. sitä, että yritänkö tehdä liikaa muutoksia kerralla. Sehän paljastui yhdeksi suureksi syyksi, miksi uusien rutiinien luonti ei ota onnistuakseen. Siispä päätin laittaa hieman jarrua päälle elämäntapamuutoksen suhteen, ja miettiä, mikä on sellainen asia, josta olisi kaikista selkein lähteä liikkeelle.

 • Kymmenen asiaa, joita et tiennyt minusta

  Useammassa blogissa on kiertänyt hauska haaste, jossa tulee kertoa itsestään kymmenen faktaa, joita muut eivät tiedä. En usko, että minulla on mitään sellaista, jota ainakin joku ystävistäni ja läheisistäni ei jo tietäisi, mutta tässä listaus asioista, joita en usko suurimman osan ihmisistä tietävän.

 • Hyvinvointi on hiton vaikeaa

  Edellisessä postauksessa kerroin teille keinoista, joilla saan työkuvioni pidettyä järjestyksessä. Voi kun tuollainen järjestelmällisyys onnistuisi muillakin elämän osa-alueilla! Kun pitäisi laittaa ruokaa, vetää salitreeni ilman ohjeita tai muistaa juoda vettä, onkin tilanne ihan toinen. Voiko hyvinvointi oikeasti olla noin vaikeaa?

 • Kuinka elämäni pysyy kasassa

  Kirjoitin viime viikolla postauksen siitä, mitä oikein teen työkseni. Eräs lukija kyseli, kuinka onnistun pitämään paletin kasassa moninaisten työprojektien ja eri työnkuvien keskellä. Ajattelin avata hieman asiaa, jospa joku saisi vaikka omaan arkeensa vinkkiä.

 • Miksi Oisa on olemassa?

  Oisa on lämminhenkinen hauskemman hyvinvoinnin ja omannäköisen arjen puolestapuhuja. Mutta miksi Oisa on ylipäätään olemassa? Minulle itselleni Oisa on kanava tuoda esiin niitä sanoja, joita olisin ehkä itse halunnut kuulla vaikeimpina aikoina. Sellaista rohkaisua, kannustusta ja lämpöä, jota välillä kaipaa, muttei välttämättä osaa pyytää.

 • Mitä oikein teen työkseni?

  Kävin viikonloppuna mielenkiintoisen keskustelun siitä, mitä työhöni oikeastaan kuuluu. Tajusin tuon keskustelun aikana, kuinka vaikeaa työtäni saattaa oikeasti olla ymmärtää: ettei ole välttämättä yhtä tiettyä ammattia, vaan työ koostuu monesta eri osaamisalueesta.

 • Kuinka elämäntapamuutos edistyy?

  Kun aloitin salitreenin pitkän tauon jälkeen, olivat painot niin naurettavan pienet, etten edes kehtaa sanoa. Mutta jostain on aina lähdettävä liikkeelle. Hyväksyin sen, että niin pitkän tauon ja raskaan elämäntilanteen jälkeen on ihan normaalia, ettei rauta nouse samalla tavalla.

 • Intohimo + rohkeus = #uraoivallus

  Ystäväni mietti kerran, kuinka hassua on, että hän suuntautuu nykyään sellaiseen työhön, jossa heijastuvat lapsuuden suosikkileikit. Viime aikoina olen miettinyt erityisen paljon omaa uraani ja mitä oikeastaan haluaisin isona tehdä. Mikä on minun unelmahommani?

 • Mistä tuleva kirjani kertoo?

  Moni on kysellyt, millaista kirjaa lähden kirjoittamaan, mistä se kertoo ja onko minulla ylipäätään ideaa koko kirjaan. Ajattelin hieman valottaa, millainen kirja on tekeillä sekä paljastaa vähän lisää tulevasta matkastani New Yorkiin. Mitä sinä haluaisit tietää?

 • Älä jaksa pingottaa, tää on läppää vaan

  Vaikka tiesin, että se oli varmasti läppää, niin ei se silti kivalta tuntunut. Viime vuosina olen huomannut, että homma keskittyy enemmän työelämän tytöttelyyn, kuin seksuaaliseen häirintään. Nuorena naisyrittäjänä joutuu toden teolla todistamaan omaa osaamistaan, eikä aina oteta tosissaan, vaikka olisi paljonkin annettavaa - bisnesmielessä.

 • New York – here I come!

  Tuntuu aika hurjalta sanoa ääneen, että lähden toteuttamaan yhtä pitkäaikaisinta unelmaani tänä keväänä. Aion nimittäin viettää kuukauden New Yorkissa kirjoittaen kirjaa! En meinaa uskoa asiaa vielä, mutta totta se on. Vaikka olen höpötellyt asiasta ympärilläni oleville ihmisille paljonkin, on pakko myöntää, etten oikeasti kuvitellut, että joskus toteuttaisin matkan.

 • Treeniä, treeniä

  Olen tehnyt nyt muutamat treenit salin puolella ja tajusin, kuinka paljon olen oikeasti kaivannut sitä, että lihakset huutaavat hoosiannaa ja hiki virtaa. Toki painomäärät ovat murto-osan aiemmasta, mikä hieman kirpaisee. Yritän kuitenkin pitää mielessä sen, että jos silloin pystyin saavuttamaan hyvän kunnon, niin ei ole mitään tekosyitä, miksei se onnistuisi nytkin.

 • Unelmat eivät toteudu unelmoimalla

  Oletko koskaan kuullut sanontaa A goal is a dream with a deadline? Entä tämän: A goal without a plan is just a wish? Unelmat ovat ihania, mutta niissä on se huono puoli, että ne harvoin toteutuvat vain unelmoimalla. Toiset käyttävät vuosikausia haaveiluun ja unelmointiin - vain harmitellakseen, kuinka oma unelma on mahdoton tai ettei se kuitenkaan voi ikinä toteutua.

 • Kirkasta tavoitteet unelmakartan avulla

  Oletteko kuulleet unelmakartoista? Moni kutsuu niitä myös mielikuvakartoiksi, tavoitekartoiksi tai aarrekartoiksi. Monista nimistään huolimatta kyseessä on apuväline, jolla voit kirkastaa sinulle tärkeitä tavoitteita ja toiveita elämässä. Homman perusidea on hyvin yksinkertainen.

 • Mikä hiton kolmenkympin kriisi?

  Minulta kysyttiin puolisen vuotta sitten, että kärsinkö kolmenkympinkriisistä. Ai kärsinkö? No en todellakaan! Tai niin vastasin silloin, mutta todellisuudessa tajusin, että minulla on aika pahakin ennenaikainen kolmenkympinkriisi. Pian se ei ole enää ennenaikainen, sillä kolmekymmentä tulee täyteen jo ensi vuonna.

 • Miltä näyttää Bettebox kauneusnoviisin silmin?

  En todellakaan ole mikään kauneusguru, ja omistan nyt miettiessäni yhteensä ehkä kuusi meikkituotetta. Ihon puhdistusaine ja kosteusvoide tähän päälle, mutta ei sillä vielä pitkälle pötkitä. Kyse ei ole siitä, etten olisi kiinnostunut kauneudesta tai haluaisi kokeilla uusia juttuja, mutta olen auttamattomasti jumittunut rutiineihini.

 • Ylikunnosta kohti energisempää oloa

  Viimeisen kolmen kuukauden aikana olen nukkunut ja paljon. Antanut itselleni luvan olla väsynyt ja tankannut energiaa oikein urakalla. Tammikuun aikana olen huomannut sen kannattaneen: on ollut useampia päiviä, jolloin herään ja koen olevani aidosti virkeä. Tekisi mieli mennä treenaamaan ja tehdä sellaisia asioita, joita ei ole edes jaksanut hetkeen miettiä.

 • Mitäpä sitä mennyttä murehtimaan

  En ole viime vuosina tehnyt juuri lupauksia uudelle vuodelle, sillä minä olen juuri sellainen klassikkoesimerkki ihmisestä, jolla lupauksen toteuttaminen alkaa intoa puhkuen ja lopahtaa sitten viikon päästä, kun motivaatiota ei enää jaksa pitää yllä.

 • Puolimaraton meni pipariksi

  Kerroin aiemmin täällä suurista suunnitelmistani juosta puolimaraton tänä syksynä. Alkukesästä suunnitelmani tuntui mahdolliselta, mutta jälkeenpäin ajateltuna lähdin hommaan ehkä hieman liian kunnianhimoisesti. Nollasta puolimaratoniin muutamassa kuukaudessa? Teoriassa varmasti mahdollista, käytännössä ei.

 • Rentoutumisen tärkeys ja vaikeus

  Olen huomannut viime viikkoina, että aivoni kaipaisivat selkeästi nyt lepoa. Olin suunnitellut, että himmaisin vähän töiden suhteen näin heinäkuussa, kun koko Suomi lomailee, mutta mitä vielä – täysin yllättäen heinäkuun alussa kuvioihin tuli uusia asiakkaita. Kun sain nuo uudet projektit tehtyä, huomasin kuitenkin, että jaksamisen raja alkoi tulla vastaan.

 • Mielen voimako avain kaikkeen?

  Mietin usein sitä, mihin kaikkeen ihminen pystyy, jos vain löytää asiaa kohtaan oikean mielentilan. Kuinka paljon rajoitamme omaa potentiaaliamme ajattelemalla negatiivisesti tai uskomalla, ettemme pysty johonkin? Jos mielessäsi on edes pieni ripaus uskoa, voi homma onnistua, mutta jos itsevarmasti uskot pystyväsi johonkin, niin jossain vaiheessa onnistut varmasti.

 • Hyi sinua selän takana puhujaa!

  Olen törmännyt yllättävän usein siihen, että ihmisiä kehutaan heidän selkänsä takana. Heitä saatetaan todella arvostaa, kunnioittaa ja rakastaa, mutta sen sijaan, että tämän kertoisi heille päin naamaa, sitä hehkutetaan selän takana muille. Miksi?

 • Vesi vanhin voitehista

  Moni minut tunteva tietää, että olen maailman huonoin juomaan vettä. Olen kokeillut kaikkea aina mobiiliapplikaatiosta jääkaapin ovessa olevaan kultatähti-taulukkoon. Olen kirjoittanut itselleni ylös perusteita, miksi vedenjuonti on tärkeää ja paasannut julkisesti, että nyt alan juoda kolme litraa vettä päivässä, vaikka kuolisin. Ajatus hyvä, mutta eipä ole toiminut.

 • Puolimaraton ja minä

  Tein pari viikkoa sitten jotain ihan hullua, kun ilmoittauduin puolimaratonille. Sinänsä tuo ei varmasti kuulosta kovin ihmeelliseltä, mutta minulle se ei ole mikään helppo nakki. En ole koskaan ollut kova lenkkeilemään: elämäni aikana tehdyt kunnolliset juoksulenkkini voin laskea varmasti kahden käden sormilla! Uskon kuitenkin, että pääsen maaliin.

PRISKA AUTIO

Elämäni sisältöä on aito ja elämännäköinen hyvinvointiblogi. Kirjoittaja on Keski-Suomen, Teksasin ja Pirkanmaan kautta vaasalaistunut yrittäjä ja armoton haaveilija. Positiivinen herkkis, joka nauttii kuntoilusta, kauniista asioista ja kirjoittamisesta sekä kärsii ennenaikaisesta kolmenkympin kriisistä.

INSTAGRAMISSA @priskautio