a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Elämä haltuun energiaharjoituksen avulla

Tavallinen arki on mukavaa kaikkine kulmineen ja särmineen. Kuitenkin kaikilla meillä on elämässämme niitä kivoja, ja ei niin kivoja asioita ja päiviä.  Yleensä ne kivat jutut tuovat meille iloa ja energiaa, mutta jotkut asiat ovat auttamattomia välttämättömyyksiä, eikä niille vain yksinkertaisesti mahda mitään. Töissä on käytävä ja ruokaa laitettava, eikä ilman puhtaita vaatteita pärjää kovin kauaa, myönnetään. Mutta entäpä sitten ne asiat, joille voi tehdä jotain?

Kokosimme kätevän harjoituksen, jonka tarkoituksena on kartoittaa mihin oma aika ja energia hupenee ja mistä sitä saisi ongittua lisää?  Ota kynä ja paperi esiin, ja lisää positiivista energiaa eläämäsi!

1. Kartoita tilanne piirtämällä suorakaiteen muotoinen laatikko paperille. Jaa laatikko kahteen osaan sen mukaisesti, kuinka paljon (%) elämässäsi on asioita, jotka antavat energiaa ja vastaavasti niitä, jotka vievät sitä.  Homma vaatii hieman arviointia ja pohdiskelua. Ota siis hetki aikaa hahmotteluun.

2. Listaa erikseen ne asiat, joista saat energiaa ja jotka vievät energiaa.  Tekemäsi listaus saa olla paaaaaaljon pitempi kuin esimerkissä alla. Mieti mistä arkesi konkreettisesti koostuu.

Miltä näyttää? Mikä on energiaa vievien ja tuovien juttujen suhde? Jutun juju on se, että kun energiaa antavien asioiden osuutta lisätään, energiaa vievien asioiden osuus vastaavasti pienenee. Et toki voi poistaa pakollisia velvollisuuksiasi, mutta ehkä huomasit jotain, jota voisit ainakin vähentää?

Jatka miettimällä, miten käytännön tasolla voisit lisätä energiaa tuovia asioita elämässäsi?  Lisää liikuntaa, leipomista tai naurua ystävien kanssa? Mistä sinun taas tulisi luopua saadaksesi lisää energiaa elämääsi? Voisko jo tylsäksi käyneen, ennen kiinnostanneen harrastuksen jo  lopettaa? Entä mikä on ensimmäinen askeleesi näiden kivojen asioiden lisäämiseksi? Raivaatko kalenteriin tilaa vai lähdetkö lapsen kanssa kirpparille?

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.