a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Edistyykö elämän uudelleen priorisointi?

Nyt varmaan ihmettelette, että mihin hittoon se hävisi…kovasti kertoi panostavansa Oisaan ja sen jälkeen hiljeni taas! Panostus on kyllä alkanut, mutta vielä sen tulokset eivät näy täällä sivustolla. Viime postauksen jälkeen olen kuitenkin pistänyt tuulemaan ja ryhtynyt laittamaan kunnolla elämääni järjestykseen. Mutta ei homma hetkessä muutu: kuinka näille unelmille olisi sormia napsauttamalla yhtäkkiä nyt aikaa, jos niitä ei aiemmin ole saanut mahtumaan kaiken muun ohella kalenteriin?

Ehkä isoin päätös, jonka olen tämän myötä tehnyt, on se, että jätän pois sivutyöni. Tämä päätös tuo jokaiseen arkipäivääni noin viisi kokonaista lisätuntia keskittyä niihin asioihin, joihin haluan nyt panostaa. Se vapauttaa minut myös heräämiseltä kukonlaulun aikaan, mikä tarkoittaa, että voin panostaa paremmin palautumiseen ja riittävään lepoon.Tein päätöksen hieman ristiriitaisin mielin, sillä vaikka tuo sivutyö vie energiaa ja aikaa, luo se myös tietynlaista turvallisuuden tunnetta. Mitä sitten, jos tästä ei tulekaan mitään? Entä, jos en sittenkään pysty? Mihin minä putoan, jos siivet eivät kannakaan? Kysymyksistä huolimatta päätin luottaa laskelmiin ja siihen, että ainahan voin palata vanhaan hommaan, jos sellaiseen tulee yhtäkkiä tarve.

Otin itselleni pienen irtioton, jotta saisin rauhassa pohdiskella näitä elämän valintoja ja kirkastaa suuntaa, jonne haluan mennä. Nappasin Airbnb:n ja bussiliput, suljin puhelimen ja suuntasin pois kotikaupungista. En tehnyt oikeastaan mitään ihmeempää – poistuin asunnosta ainoastaan käydäkseni ruokakaupassa. Muutoin nukuin, pohdiskelin, katsoin leffan ja olin vain. Tuo 24 tuntia täysin omien ajatusten kanssa teki niin terää, olo oli kuin uudestisyntynyt!Valitsin asunnon osittain siksi, että sen vuokrausilmoituksessa oli eräs tietty taulu. Ajattelin, että ehkäpä se on enne siitä, että tämä asunto on juuri sopiva siihen, mitä minä juuri siinä hetkessä tarvitsin. Intuitiota kannattaa todellakin kuunnella: asunto oli aivan ihanan hiljainen, vaikka se oli aivan kaupungin keskustassa. Asunnon vuokraan kuului polkupyörä, jolla olisin lähtenyt kaupunkikierrokselle, jos olisin jaksanut poistua asunnolta. Emäntäni oli myös aivan loistava. Kun hän kuuli, miksi olin tullut, hän ehdotti, että voisin viettää koko seuraavankin päivän asunnolla – ihan ilmaiseksi, koska hänkin joskus lähti vastaavalle reissulle saadakseen tilaa ajatella. Ihanaa, kun ihmiset antavat hyvän kiertää! Harmillisesti olin jo ostanut bussilipun kotiin, joten tilaisuus jäi tällä kertaa käyttämättä.

Project Priorisointi siis edistyy oikeastaan aika loistavasti (toisin kuin Project Hiustenkasvatus, joka on siinä karmeimmassa korvahapsuvaiheessa)! Tänään piti olla 100% Oisa- ja kirjapäivä, mutta muutokset tapahtuvat hiljalleen, kuten jo aiemminkin sanoin. Vaikka olen aika malttamaton tyyppi, en silti voi olettaa, että parissa viikossa saa koko työelämän järjesteltyä uudelleen. Siispä olen onnellinen siitä, että ehdin tehdä Oisaan edes joitakin sisältöjä ensi viikolle. Se on jo aivan huikean hieno edistysaskel. Muistakaa iloita pienistäkin edistyksen merkeistä, sillä jokainen niistä on aina askel sinne, mihin haluat lopulta päätyä!

Priska Autio

Elämäni sisältöä on aito ja elämännäköinen hyvinvointiblogi. Kirjoittaja on Keski-Suomen, Teksasin ja Pirkanmaan kautta vaasalaistunut yrittäjä ja armoton haaveilija. Positiivinen herkkis, joka nauttii kuntoilusta, kauniista asioista ja kirjoittamisesta sekä kärsii ennenaikaisesta kolmenkympin kriisistä.

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.