a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

 • Kesäloma, someloma?

  Tekeekö some minut sitten onnettomaksi ja siksi tahdon luopua siitä? Herättävätkö muiden kesämenot niin suurta kateutta, että tahdon sulkea ne pois silmistäni? Entä eikö edes ystävieni kesäkuulumiset kiinnosta sen vertaa, että seuraisin heidän tapahtumiaan?

 • Rakkain tavarasi on roska

  Ajattelin, että vaikka avaimenperä oli äidilleni jonkinlainen isovanhemmuuden symboli, minulle se olisi laatikossa viruessaan enemmänkin jonkinlainen muistutus lapsettomuudesta. Tavara, joka odottaisi tarkoitustaan.

 • Kaduttaako karsiminen?

  Yksin kaksiossa asutellessani innostuin konmarittamisesta ja heti alkuun hävitin noin 80% vaatteistani. Lisäksi otin tavoitteeksi saada kasaan ison tatuoinnin verran rahaa, joten myin myös turhat tilpehöörini  ja sisustustavarani pois facebook-kirppiksillä. Nyt jalassa on parin vuoden ajan komeillut noin 500 euron arvoinen peura, enkä voisi olla enempää tyytyväinen kyseiseen sijoituksee

 • Minimalisti vai pummi?

  Olen kokemukseni perusteella jo melko hyvä pakkaamaan riittävän määrän vaatteita ja tavaroita mukaan. Kyläpaikoissani pääsen yleensä pesemään pyykkiä ja läheiseni ovat jo tottuneet tietynlaiseen lainailuuni. Silti välillä mietin, missä menee minimalistisen elämäntavan ja pummaamisen raja?

 • Montako vaatetta omistat?

  Vaikka olen karsinut vaatekaappiani jo paljon ja sieltä löytyy nykyään muutakin kuin mustaa pitsiä ja pieruverkkareita, olen ajatellut ennen kesää tehdä vielä yhden kierroksen. Aion laskea joka ainoan sukan ja t-paidan ja punnita vielä kerran: tuottaako tämä minulle todellakin iloa. Ja ennen kaikkea tahdon selvittää: montako vaatekappaletta omistan?

 • Mistä sen tietää, että rakastaa?

  Näiden kuukausien aikana olen saanut huomata, että rakkaimpani on kiukutteleva, unohteleva ja kyvytön tekemään päätöksiä. Hän taas on joutunut todistamaan, että minä olen teräväsanainen, sotkeva ja helposti katkeroituva. Olemme myös lyhyessä ajassa kohdanneet haasteita, joita jotkut parit saavat odottaa vuosia.

 • Kuinka luopua rakkaudesta?

  Tässä kohtaa on ehkä turha enää alleviivata kuinka paljon rakastan äänikirjoja. Oikeastaan rakastan kaikkea kirjoihin, elokuviin tai ylipäätään tarinoihin liittyvää, mutta äänikirjat ovat ottaneet pysyvästi paikan sydämessäni. Tunteiden paloni äänikirjoja kohtaan saattaa juontaa lapsuudestani, sillä jo silloin olin kuuntelukasettien suurkuluttaja.

 • Treenin arvo?

  Siirrytään hetkeksi uhkakuvista mahdollisuuksien ääreen: mitä minä voin saavuttaa liikkumalla tunnin joka päivä seuraavan kuukauden ajan? Tämän ensimmäisen viikon kokemuksella voin sanoa, että aika paljonkin. En ole tuijotellut vaakaa tai laskenut toistoja salilla, mutta olen saanut aikaan paljon muuta.

 • Kiireisen treeniohjelma

  Aina tasaisin väliajoin minulle tulee  fiilis, että nyt pitää lisätä tai tehostaa treeniä.  Joka  ainut kerta toivon, että hakutulokset olisivat tuoneet eteeni jonkin ihmelääkkeen: yksinkertaisen ja helpon treeniohjelman, jonka tahtoisin tehdä vaikka päivittäin ja osaisin ulkoa unissanikin. 

 • Unelmaduuni vs. paskaduuni

  Työ on jotain, johon kulutamme ison osan valveillaoloajastamme, joten on ehkä ihan hyväkin, että aihe kiinnostaa. Uskallan myös väittää, että aika moni meistä on pohtinut kerran jos toisenkin, että onko se oma työpaikka tai opinahjo itselle “se oikea”.

 • Mistä säästät, kun säästät

  Nyt kun puhutaan rahasta, voin heti kättelyssä myöntää, etten ole mikään talousexpertti, vaan päinvastoin. Olen aina ollut aika höveli rahankäyttäjä ja sitä mukaa kun euroja on tullut tilille, niitä on myös mennyt. Varsinaista materiaa en ole koskaan erityisemmin haalinut tai rakastanut, mutta vasta tutustuessani minimalismiin, ymmärsin, että kulutustottumukseni ja tolkuton tuhlai

 • Kuukausi kodittomana 4/4

  Toiseksi: asunto ja asuminen on iso menoerä, mutta eläminen ilman asuntoa on myös rajoite. Lisäksi ilman tukikohtaa levottomasta ihmisestä tulee vielä levottomampi. Toivoin kokeilulla saavuttavani vapautta, mutta vapaus on vain näennäistä, jos se tullessaan tuo lisää uusia rajoituksia.

 • Kuukausi kodittomana osa 3/4

  Siitä syntyi ajatus, älytön unelma, elämisestä pakettiautossa. Tarkoitukseni, oli ensin (kodittomana) rahaa säästettyäni, ostaisin vanhemman pakettiauton ja tuunaisin sen asuttavaan kuntoon. Olisin lähtenyt lähtenyt sillä reissuu kevään tullen ja vasta talvella etsinyt jonkin kiintopisteen, missä oikeasti asua. Työt kulkivat siinä missä läppärikin ja koirat olisivat mahtuneet ky

 • Kuukausi kodittomana osa 2/4

  Kuitenkin vasta palattuani kotimaan kamaralle, kodittomuus iski kunnolla kasvoille. Takana oli noin yhdeksän tunnin yölento ja edessä neljän tunnin ajomatka lentokentältä kotiin. Aikaero rassasi ja koneessa huonosti nukutut yöunet eivät parantaneet tilannetta. Matkalla pysähdyimme huoltoasemalle vessaan ja peilissä odotti järkyttävä näky. Reissussa rähjääntynyt ulkomuotoni ei imar

 • Kuukausi kodittomana osa 1/4

  Tyttö istuu koira sylissään, edessä tyhjä kahvikuppi puolillaan kolikoita. Ihmiset kävelevät massoina ohi päätään kääntämättä. Tahtoisin pysähtyä, mutta kaikilla on niin kiire, että pelkään jääväni itse jalkoihin jos seisahdan hetkeksikin. Eikä minulla ole edes käteistä tai mitään muutakaan annettavaa. Reissubudjettini on minimaalinen, mutta varmaan parempi kuin hänen

 • KOVA MUIJA

  Viikko sitten kirjoitin suunnitelmistani osallistua Helvetinviikkoon, ja nyt on noin viikon verran kärvennetty helvetin liekeissä! Saldona suunnaton määrä väsymystä ja lihassärkyä, oppia omasta itsestä sekä orastava flunssa! Heikosta hyvinvoinnistani huolimatta kasasin kuitenkin blogiini viikon rutistuksen tulokset ja havainnot. Tässä vielä kertaus Helvetinviikon tärkeimmistä teem

 • Helvetin Helvetinviikko

  Tutustuin Minimalilsti.net blogin innoittamana aivan mahtavaan kirjaan, Erik Bertrand Larssenin HELVETINVIIKKOON, joka kolahti kovaa minun mukavuudenhaluiseen tajuntaani. Ahmin kirjan muutamassa päivässä ja aloin välittömästi suunnitella omaa helvetinviikkoani! MIKÄ HELVETIN HELVETINVIIKKO? “Armeijassa helvetinviikko tarkoittaa sekä fyysisesti että psyykkisesti äärimmäisen rankkaa,

 • Mikä ihmeen minimalisti

  Aloitan Arkimaakari-blogini kertomalla teille tarinan. Tämä tarina ei kerro siitä kuinka minusta tuli minimalisti, tai miksi rakastan intohimoisella tavalla ihan normaalia ja tylsää arkea. Tässä tarinassa ei ole joulunsanomaa, eikä oikeastaan sen taikaakaan. Se on kuvaus ajasta jossa elämme. Tähän tarinaan kuuluu joulupöytä sekä perheeni.

EMMA KETONEN

Arkimaakari on mukavuudenhaluinen minimalisti, luova liikkuja ja rakkaan työn raataja, joka pyrkii löytämään nostetta ja säihkettä sieltä mistä muut kutsuvat harmaaksi arjeksi. Miksi? Koska Tylsä on uusi musta!

INSTAGRAMISSA @arkimaakari