a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Elämäni sisältöä - Arki ja inspiraatio

Arki alkoi ja inspiraatio katosi?

Want to read this post in English? Click here!

Arki on sana, joka kätkee sisälleen niin paljon asiaa. Se on viikon aikana kertyneitä pölypalloja nurkissa, nakkikastiketta ja hermoja kiristäviä lenkkejä silloin, kun koira ei suostuisi millään liikkumaan. Se on aamusalille raahautumista kaatosateessa ja asiakaspalvelua haastavissa tilanteissa. Kiirettä, järjestelyä ja aikataulujen perässä juoksemista. Tuohon kaikkeen hyppäsin viiden viikon unelmareissun jälkeen. Arki iski päin naamaa ja lujaa! Mutta katosiko reissusta ammennettu inspiraatio arjen pyörteisiin? Ei aivan.

Vaikka on olemassa yleinen käsitys siitä, millaista arjen tulisi olla, on totuus kuitenkin se, että arki on juuri sellaista, kuin me siitä teemme. Voimme valittaa työstä, parisuhteesta, harrastuksista ja elämästä niin paljon kuin ikinä haluamme, mutta voimme yhtä hyvin myös katsoa totuutta silmiin ja tehdä muutoksia onnellisempaan suuntaan. Voimme joko hyväksyä arkemme ja elää sitä valittamatta tai tehdä asioille jotain, jottei ole enää syytä valittaa. Alistumalla ja valittamalla tuhlaamme vain kallisarvoisia päiviä, jotka voisimme viettää onnellisemmin.

Kaikilla on rajoitteita, mutta aina voi tehdä jotain, edes jonkin pienen teon, jotta elämä menisi enemmän oman näköiseen suuntaan. Inspiraatio uudesta arjesta on jäänyt vahvasti itämään reissun jälkeen: vain minä olen vastuussa siitä, että arkeni on minun näköistäni ja olen siinä onnellinen. En ole sidottu mihinkään rooleihin tai muiden määrittämiin normeihin, vaan voin luoda jotain ihan omaa. Muut voivat ymmärtää päätökseni tai sitten ei, sillä ei lopulta ole merkitystä, jos asia tuntuu minusta oikealta. Ja sama pätee myös sinuun: voit tehdä arjesta aivan niin erikoista tai tavallista, kuin haluat! Kukaan ei voi määrittää puolestasi, millaista on sinun hyvä ja toimiva arkesi.

 

Oisa - Elämäni sisältöä - Arki ja inspiraatio

 

Edellä kirjoitettu voi kuulostaa kovin itsekkäältä, mutta onko se loppupeleissä sitä? Onko väärin, että haluamme omannäköisen elämän ja teemme asioita sen eteen, vaikka muut olisivat kanssamme eri mieltä? Jos kuljemme läpi elämän miellyttäen muita, hukkaamme taatusti itsemme. Voimme elää muita ihmisiä varten kuolemaan asti, mutta jokaisen elämän tärkeimmän ihmisen tulisi kuitenkin loppupeleissä olla minä itse. Emme voi kontrolloida muiden tunteita, tekoja tai niiden seurauksia, mutta itsemme kanssa joudumme elämään loppuun asti. Sen vuoksi minusta ei ole itsekästä tavoitella omia unelmia ja oman näköistä elämää – kunhan ei tieten tahtoen, eikä ilkeysmielessä satuta matkalla muita.

Vaikka inspiraatio omannäköisestä elämästä on pysynyt vahvana, katosi inspiraatio kirjoittamiseen jetlagin kourissa hetkeksi. Tuntui, että aivot ovat yhtä sumua, enkä saa mitään järkevää tehtyä. Nyt kunnon levon jälkeen tuntuu, että inspiraatiota riittäisi yli äyräiden. Tahdon vain kirjoittaa, kirjoittaa ja kirjoittaa. Tuntuu, että New Yorkissa sain vahvan muistutuksen siitä, miksi rakastan kirjoittamista. Siellä myös tuntui, että minulla on mahdollisuus menestyä siinä. Miksi en voisi menestyä? Olen itse todellakin itseni suurin este tässä asiassa! Suosittelen kaikille pientä irtiottoa arjesta, sillä se avartaa ajatuksia todella paljon. Se saa arjen kiireessä hukutetut unelmat tuntumaan jälleen mahdollisilta.

Vastauksena otsikon kysymykseen: arki alkoi, mutta inspiraatio jäi. Reissu oli siinä mielessä erittäin onnistunut. On mielenkiintoista nähdä, millaista arkeni on vuoden tai viiden vuoden päästä. Viimeisen vuoden aikana on ollut niin paljon muutosta ilmassa, että arki on luultavasti hyvin erilaista tähän hetkeen verrattuna. Onko teillä muutoksia, joita haluaisitte tehdä arjessanne? Mikä estää toteuttamasta muutosta?

 


 

Luitko jo nämä aiheeseen liittyvät postaukset?

Miltä tuntui palata Suomeen?

Goodbye New York

Mitä kuukausi kaukomailla on opettanut?

Priska Autio

Elämäni sisältöä on aito ja elämännäköinen hyvinvointiblogi. Kirjoittaja on Keski-Suomen, Teksasin ja Pirkanmaan kautta vaasalaistunut yrittäjä ja armoton haaveilija. Positiivinen herkkis, joka nauttii kuntoilusta, kauniista asioista ja kirjoittamisesta sekä kärsii ennenaikaisesta kolmenkympin kriisistä.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.