a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Värikäs arki - Heräämisvinkit

6 vinkkiä aamuheräämisen helpottamiseen

Lämmin peitto ja pehmeä sänky vetävät aamulla puoleensa magneetin lailla. Olisi ihanaa sulkea silmät vielä hetkeksi ja nautiskella unen jälkimainingeista. Kännykän torkkunappia tulee painettua liian monta kertaa aivan huomaamatta, ja pian onkin jo tulipalokiire ehtiä aamutoimille. Pimenevät syysaamut hankaloittavat monella heräämistä, eivätkä vihmova sade ja kylmenevä sää juuri auta asiaa. Heräämisestä voi onneksi tehdä helpompaa hyvin yksinkertaisillakin asioilla. Kokosimme muutaman kokeilun arvoisen vinkin.

ASETA HERÄTYSKELLO KÄDEN ULOTTUMATTOMIIN

Vaikka moni luulee olevansa torkutuksen jälkeen pirteämpi, saa hälytyksen torkuttaminen olomme itse asiassa vain väsyneemmäksi. Kun asetat herätyskellon niin, ettet saa sitä sammutettua sängystä käsin, joudut väkisinkin nousemaan sängystä ylös. Tällöin kynnys kaivautua takaisin peittojen uumeniin on huomattavasti pienempi, kun olet jo kerran joutunut kohtaamaan ylös nousemisen vaivan.

VAALI LUONNONVALOA

Kehomme tulkitsee ympäristömme valoisuudesta yön ja päivän eron. Tämän vuoksi on tärkeää saada luonnonvaloa heti herättyään. Suomessa tämä ei vuodenaikojen vuoksi ole aina mahdollista, minkä vuoksi monet suosivat kirkasvalolamppuja aamuisin.

JUO VETTÄ

Monelle tämä voi olla yllättävä neuvo, mutta on todettu, että vedenjuonti heti aamusta virkistää. Lisää veteen hieman kurkkuviipaleita, sitruunaa tai marjoja, niin saat nesteytyksen lisäksi virkistäviä vitamiineja.

 

Oisa - Värikäs arki - Heräämisvinkit

 

VARAA SÄNGYN VIEREEN LÄMMINTÄ VAATETTA

Yksi suurimmista syistä, miksi sängystä on niin vaikea nousta, on se, että siellä on lämmintä ja mukavaa. Varaa siis sängyn viereen aamutakki, villasukat ja muuta lämmintä päällepantavaa, joihin voit pujahtaa heti herättyäsi. On huomattavasti mukavampi heittää kotoisat vaatteet päälle heti herättyä, kuin kaivella vaatteita kaapista puolialastomana lämpimän sängyn jälkeen viileältä tuntuvassa aamuilmassa.

SUUNNITTELE AAMUKSI JOTAIN MUKAVAA

Oletko huomannut eron virkeydessäsi niinä aamuina, jolloin tiedät päivän sisältävän jotain mukavaa tekemistä? Tuntuuko, ettet millään malttaisi odottaa heräämistä, kun tiedät, että jotain kivaa on tiedossa? On huomattavasti helpompi herätä, kun motivaationa on mukavaa tekemistä. Varaa siis aamuun aikaa lukea muutama luku mielenkiintoista kirjaa, lähde salille huhkimaan suosikkitreeni tai tee vaikka pikamanikyyri.

Jos yksin touhuaminen aamusta tuntuu hankalalta, pyydä kaveria mukaan kävelylle tai sovi aamukahvitreffit ystävän kanssa. Kaverille ei ole kiva tehdä ohareita, joten nouset sängystä ylös varmemmin. Tärkeintä on, että tekeminen on juuri sinun mielestäsi sellaista, jonka vuoksi kannattaa herätä.

LUO SÄÄNNÖLLINEN UNIRYTMI

Mitä säännöllisempi unirytmisi on, sitä helpompi aamuisin on herätä. Kehomme tottuu siihen, mitä sille toistamme, joten säännöllisellä unirytmillä sen ei tarvitse arvailla, milloin se saa taas lepoa. Kun keho tietää, että unta on tulossa tiettyyn aikaan, on sen huomattavasti helpompi antaa meille merkkejä heräämisestä aamuisin.

Vaikka muistuttaisit kaikista näistä vinkeistä huolimatta aamulla ihka aitoa zombia, on lohdullista muistaa, että harjoitus tekee mestarin. Rutiinit tekevät aamuheräämisestä helpompaa, sillä autopilotilla on helppo suunnistaa aamutoimet läpi, vaikka aivot eivät olisi ihan heti mukana menossa. Ajasta kahvinkeitin illalla valmiiksi, laita päivän asu helposti saataville ja pakkaa laukku odottamaan eteiseen. Mitä enemmän valmisteluja teet illalla, sitä vähemmän joudut miettimään asioita aamulla.

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.