a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Varikas arki - Arjen rakkaus

5 rakkauden tekoa arkeen

Meistä kaikista on ihana kuulla, että olemme rakastettuja ja meistä välitetään. Vaikka toisen ihanat sanat ovat usein herkkua itsetunnollemme ja yhteiselle yhteydelle, saattavat ne joskus jäädä arjen kiireiden jalkoihin. Ja toisaalta, vaikka toinen kuinka kehuisi ja sanoisi rakastavansa, joskus teot vain painavat vaakakupissa enemmän. Tiedäthän ne pienet, mutta sitäkin tärkeämmät asiat, joista tiedät, että kumppanisi todella välittää sinusta? Aina teon ei nimittäin tarvitse olla maailmaamullistava, vaan pienet arjen eleet merkitsevät enemmän, kuin osaamme ajatellakaan.

LAITA PUHELIN POIS

Nykypäivänä puhelin ja muut tekniset vimpaimet vievät lähes huomaamatta huomiomme pois läheisistä. Saatamme käydä pahimmillaan arjen keskellä keskusteluja niin, että kuuntelemme vain puolella korvalla toisen asiaa, selaten samalla tyhjänpäiväisiä somepäivityksiä. Joskus yhteinen aika koostuu siitä, että molemmat selaavat puhelimiaan sohvan eri päissä. Yksi arjen parhaista rakkaudenosoituksista onkin laittaa puhelin hetkeksi pois ja olla toiselle sataprosenttisesti läsnä.

Jos tuntuu, että puhelin vetää jatkuvasti puoleensa tai rytminne eivät kohtaa asian suhteen, sopikaa keskenänne tietty aika päivästä, jolloin kumpikin laittaa puhelimen samaan aikaan pois. Määrittäkää tämä aika kalenteristanne teidän yhteiseksi ajaksi, jolloin molemmat ovat aidosti läsnä toiselle.

 

Oisa - Varikas arki - Arjen rakkaus

 

KYSY KUULUMISIA

Tämä voi kuulostaa yksinkertaiselta, mutta se on myös äärimmäisen tärkeää: milloin viimeksi kysyit läheiseltäsi, mitä tälle oikeasti kuuluu? Entä milloin vastasit kysymykseen aidosti, etkä vain todennut ”ihan hyvää”, kuten moni muu? Arjen asioiden jakaminen ja tunne siitä, että toinen on niistä aidosti kiinnostunut, on yksi toimivan ihmissuhteen kulmakivistä. Vaikka eläisitte tiiviisti yhdessä, et silti voi koskaan olla toisen koko maailma tai tietää siitä kaikkea.

Ole utelias siitä, mitä kaikkea läheisesi elämään kuuluu: kysele, kuuntele ja kerro sitten oman arkesi kuulumiset! Vaikka tuntuu, ettei omassa tai toisen päivässä olisi tapahtunut mitään ihmeellistä, lähentää pienistäkin asioista keskustelu suhdettanne. Toisinaan riittää, että vain kuuntelee, mitä toisella on mielessään.

TARJOA APUA ENNEN KUIN SITÄ PYYDETÄÄN

Monesti paahdamme arjessa putkinäkö päällä, emmekä huomaa, jos muille tulee eteen hankalia hetkiä tai avuntarvetta. Saatamme olettaa muiden auttavan meitä hädän hetkellä, mutta emme muista kysyä, kaipaisiko läheisemme hieman helpotusta omaan arkeensa. Joskus apua on vaikea pyytää suoraan, joten pidä korvat auki pienille vihjeille, joita lähesesi viljelevät. Tarjoa apua silloin, kun sinulla on siihen aikaa ja todellisen hädän hetkellä järjestä aika, vaikkei sitä olisikaan.

Toisen auttaminen arjessa voi merkitä huomattavasti enemmän, kuin se, että kerrot rakastavasi tätä. Auttamalla toista näytät, että välität tämän hyvinvoinnista ja olet tukena hyvinä ja huonoina hetkinä.

 

Oisa - Varikas arki - Arjen rakkaus

 

TUE TOISEN UNELMIA

Oletko koskaan kertonut toiselle unelmistasi ja saanut vastauksena pelkkää kritiikkiä ja lannistavaa puhetta? Miltä se tuntui? On erityisen lannistavaa, kun saamme kuulla läheisiltämme, ettemme pysty johonkin. Jos toisen unelman ei ole tarkoitus satuttaa ketään, eikä sille ole mitään mahdotonta estettä, mikset voisi olla toisen tukena? Jo se, että avautuu toiselle suurimmista unelmistaan, on osoitus rakkaudesta ja luottamuksesta.

Ole kiinnostunut ja innostunut toisen unelmasta. Tarjoa apua, jos sinulla on osaamista tai kontakteja, joista voisi olla unelman toteutumisessa hyötyä. Jos välität jostakin ihmisestä, haluat heidän menestyvän elämässä. Toisen unelmien tukeminen on erittäin hyvä väylä tähän. Juhlikaa pieniäkin onnistumisia matkalla kohti unelmaa.

MUISTA SANOA ”KIITOS”

Yksittäinen sana voi tietyissä tilanteissa olla suurin rakkaudenosoitus arjessa. Pahinta, mitä toiselle voi tehdä, on alkaa pitää tätä itsestäänselvyytenä. Kiitä pienistä teoista arjessa, kiitä siitä, että toinen on ylipäätään olemassa. Kiitoksesta tulee aina hyvä mieli, joten se on yksi helpoimmista ja nopeimmista tavoista osoittaa rakkautta arjessa. Pysähdy, katso silmiin ja kosketa, jos se tuntuu luonnolliselta. Lähetä tekstiviesti kesken päivän kiittääksesi toisen hymystä aamulla. Kiitoksen voit yhdistää melkein mihin tahansa arjen asiaan, jonka avulla toinen on saanut sinulle hyvän mielen.

Mikäli huomaat pitäväsi toista turhan usein itsestäänselvyytenä, pidä viikon ajan kiitollisuuspäiväkirjaa. Mistä asioista olet toisessa kiitollinen? Kirjoita joka päivä vähintään kolme kohtaa. Näytä viikon lopuksi vastauksesi läheisellesi. Saat tälle taatusti hyvän mielen pitkäksi aikaa!

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.