a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Työnhakuvinkit somessa!

Useimmat meistä tavoittelevat sellaista työtä, joka antaa taloudellisen turvan lisäksi myös miellyttävää ja merkityksellistä tekemistä. Niin sanotun unelmaduunin löytäminen voi kuitenkin olla haastavaa, vaikka visio olisi selkeä ja koulutuskin kohdillaan, sillä itse työpaikkaa saattaa olla vaikeaa löytää. Usein puhutaankin piilotyöpaikoista tai suhteiden avulla saavutetuista pesteistä, jotka tuntuvat jättävän muut työnhakijat hankalampaan asemaan.

Onneksi sosiaalinen media on tehnyt työnhausta hiukan helpompaa ja luomalla pienimuotoisen somestrategian työnhaun tueksi, voit saavuttaa tuloksia, joita ei varmasti kotona istumalla ja odottamalla saisi aikaan.

TEHOSTA AJANKÄYTTÖÄSI
Jos jo nyt käytät vapaa-aikaasi sosiaalisen median syövereissä, ei pitäisi olla hankalaa muuttaa omia toimintatapojaan hiukan. Jos päivän aikana kuluu aikaa esimerkiksi 1 tunti somessa sukkuloimiseen, jo siitä puoli tuntia irroittamalla työnhakuun tehostaa varmasti mahdollisuuksia onnistua. Jos et erikseen valitse muuttaa ajankäyttöäsi, se tuskin tapahtuu ihan huomaamattasi.

Päätä siis panostuksesi määrä myös ajallisesti ja mieti erityisesti sitä, mitä konkreettista haluat saada tuossa ajassa aikaan. Se voi olla esimerkiksi Linkedin-profiilisi siivous tai kiinnostavien potentiaalisten työnantajien seuraaminen Instagramissa.

 

 

TUTUSTUTA MUUT (TYÖ)MINÄÄSI
Kun olet saanut mahdollisen tulevan työnantajasi kiinnostumaan osaamisestasi ja etsimään sinut sosiaalisen median kanavista, olet jo melko pitkällä -onneksi olkoon siitä! Tässä vaiheessa kuitenkin on vielä monta keinoa, jolla voit vielä tehostaa työnhakuasi entistäkin timanttisemmaksi: Miltä profiilsi näyttää ensisilmäyksellä? Löytääkö sinut somesta omalla nimelläsi vai galtsun vanhalla nimimerkillä? Seuraatko alasi tärkeimpiä vaikuttajia ja osallistutko ammatillisiin keskusteluihin? Entä pidätkö nokkelaa ja informatiivista blogia alasi kuumimmista trendeistä?

Jos homma kuulostaa turhan korkealentoiselta, voit myös vain jakaa omissa kanavissasi muiden alan ammattilaisten sisältöjä. Tämä osoittaa, että olet kiinnostunut alasi vaikuttajista ja siitä mitä työmaailmassa on para-aikaa meneillään. Ajattele siis someprofiiliasi ulkopuolisen silmin, mutta itseäsi unohtamatta. Työpersoonasi ei tarvitse olla geneerinen tylsimys, joka ajattelee vain työtä ja työtä ja työtä. Löydä oma tyylisi ilmaisuusi ja pistä persoonasi peliin.

 

 

STALKKAA JA PÖLLI
Olet varmaan joskus ihaillut toista ihmistä sosiaalisessa mediassa? Ehkä jopa kadehtinutkin ja muuttanut sen perusteella omaa somekäyttäytymistäsi. Eihän tätä kukaan tietenkään myönnä, mutta JOS arkiminäsi kykenee ihailemaan muita somessa, pystyt siihen todennäköisesti myös työnhakuunkin liittyen.

Etsi siis kiinnostavia työnhakuun keskittyneitä someprofiileja tai tutki video-CV:itä Youtubesta. Mieti mikä niissä on hyvää, ja mitä tärppejä voisit hyödyntää omassa työnhaussasi. Älä tietenkään varasta toisten esittelytekstejä tai muita henkilökohtaisia elementtejä, mutta esimerkiksi idean profiilikuvaan voit ehdottomasti pölliä suosikkisomevaikuttajaltasi.

 

 

Tsemppiä työnhakuun some-maailmassa!

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.